Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a anunţat că a tras 48 de rachete către cartierul general al unei unităţi israeline de infanterie la baza militară Ein Zeitim, situată în apropiere de oraşul Safed, în nordul Israelului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hezbollah anunţă că a tras, de asemenea, o rachetă ghidată către tancuri israeliene de tip Merkava, în apropiere de Al-Raheb, lângă localitatea israeliană Ştula, şi că a ţintit forţe de infanterie în zonă.

Mişcarea a lansat alte nouă atacuri vizând posturi israeliene şi trupe israeliene joi dimineaţa, la Jal Alalam, Berket Risha, Al-Manara şi Ramim.

Armata israeliană anunţă, la rândul său, că a ”interceptat un număr de lansări”, iar ulterior a confirmat că atacat cu elicoptere şi avioane de vânătoare instalaţii şi locuri de lansare de rachete aparţinând Hezbollah în Liban, ca represalii faţă de atacurile mişcării.

”Militari israelieni au lovit infrastructura militară a Hezbollah cu sistemul «Iron Sting» în Liban”, anunţă joi după-amiaza Tsahalul.

”Un elicopter, o dronă şi tancuri israeliene au lovit o celulă teroristă care a lansar o rachetă antitanc către zona Biranit şi postul din care a fost trasă racheta”, anunţă armata israeliană.

Agenţia libaneză de presă de stat NNA anunţă că a înregistrat miercuri seara şi în noaptea de miercuri spre joi cel mai mare număr de tiruri de artilerie şi atacuri aeriene asupra sudului Libanului de la începutul ostilităţilor, la 8 octombrie.

Mai multe oraşe din sudul Libanului au fost joi dimineaţa ţinta artileriei israeliene, potrivit NNA.

Puternica mişcare islamistă libaneză, susţinută de Iran, se află în centrul unor temeri cu privire la o extindere în Orientul Mijlociu a războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza.

Conducerea Hezbollah şi-a exprimat susţinerea faţă de palestinieni şi a condamnat ofensiva israeliană în Fâşia Gaza, însă nu a intervenit în mod direct în conflict.

Ciocniri la frontiera dintre Israel şi Liban s-au intensificat şi sunt tot mai sângeroase după atacul sângeros al Hamasului în Israel la 7 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.