Armata israeliană a revizuit în creştere numărul persoanelor luate ostatice de mişcarea islamistă palestiniană Hamas la 224, de la 222, anunţă joi un purtător de cuvânt al Tsahalului, citat de presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Geneva, în apropiere de sediile ONU şi Crucii Roşii, au fost aduse şi aliniate scaune şi cărucioare goale ca simboluri ale ostaticilor, între care se află şi copii.

”224 de scaune, 224 de nume, 224 de copii, femei şi bărbaţi. Poate că sunt ţinuţi ostatici în tunelurile teroriste ale Hamas, dar azi le dăm o voce”, a scris pe X reprezentanta permanentă a Israelului la ONU, la Geneva, Meirav Eilon Shahar.

O operaţiune similară, cu 30 de cărucioare goale, reprezentând 30 de copii răpiţi, a avut loc la Paris.

Până în prezent, două ostatice americance - Judith Tai Raanan şi Natalie Raanan (17 ani) - şi două ostatice israelience - Yocheved Lifshitz (85 ani) şi Nurit Cooper (79 ani) -au fost eliberate de către Hamas.

Între ostatici se află străini şi militari israelieni, a căror eliberare este negociată de Hamas, Qatar, Egipt, Israel şi Statele Unite.

Preşedintele american Joe Biden a dezminţit că a cerut israelului să amâne o invazie a Fâşiei Gaza până la eliberarea ostaticilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut miercuri Hamas să prezinte probe de viaţă ale ostaticilor pe care-i deţin şi să-i elibereze pe toţi ”din motive de sănătate”.

”Este urgent ca cei care au luat ostatici să dovedească că aceştia sunt în viaţă şi că primsc îngrijiri şi să-i elibereze pe toţi cei pe care i-au luat ostatici din motive umanitare şi de sănătate”, a îndemnat într-un comunicat directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.