O coloană oficială îl conducerea marţi pe Boris Johnson de la aeroportul din Aberdeen la Balmoral, unde urmează să fie primit de regina Elizabeth a II-a, iar avionul lui Liz Truss a aterizat pe aeroportul din Aberdeen în condiţii de ceaţă, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul britanic în exerciţiu şi viitorul premier britanic urmează să fie primiţi de regină, pe rând, în salonul Castelului Balmoral, p încăpere în care membrii familiei regale se destind, nedestinată unor întâlniri politice oficiale.

Astfel, salonul a fost foarte puţin văzut de către fotografi, care nu au acces în încăpere, scrie BBC.

Potrivit presei britanice, un covor verde ca menta din salon este asortat cu canapele verzi, în încăpere se află un şemineu cu ceas şi o oglindă deasupra şi picturi cu cai.

Potrivit unor experţi în culori, verdele înseamnă echilibru, natură, primăvară şi renaştere. Verdele este un simbol al prosperităţii, prospeţimii şi progresului, scrie The Express. El reduce stresul.

Poate că o va ajuta pe Liz Truss în primul său discurs în calitate premier, marţi după-amiaza, comentează BBC News.

Vremea nu este grozavă în Aberdeenshire, unde meteorologii preconizează averse şi descărcări electrice, scrie BBC, care prezintă programul zilei.

Boris Johnson este primit de regina Elizabeth a II-a la Castelul Balmoral la ora locală 11.20 (13.20, ora României), căreia îi va prezenta demisia din funcţia de premier.

Urmează o scurtă perioadă foarte scurtă, de câteva minute, în care Regatul Unit nu are un premier.

Liz Truss este primită de către regină la ora locală 12.10 (14.10, ora României), după un drum de peste 800 de kilometri.

Elizabeth a II-a îi va cere să formeze un guvern după ce va fi numită în funcţie prin ceremonia denumită "kissing hands", în pofida faptului că nu implică nicio sărutare.

Truss se întoarce la Londra, la ora locală 13.00 (15.00, ora României) după ce este numită în funcţie.

Noul premier urmează să susţină primul discurs la ora locală 15.15 (17.15, ora României), la numărul 10, pe Downing Street.

Truss urmează să spună, în acest discurs, ce vrea să facă în Guvern.

Dacă va vorbi în faţa sediului Guvernului sau înăuntru depinde de vreme, scrie BBC, care precizează că meteorologii preconizează că în capitală va ploua.

Liz Truss urmează să înceapă, mai târziu, să-şi numească membri Cabinetului.

Ministrul în exerciţiu însărcinat cu Afacerile Kwasi Kwarteng urmează să fie numit ministrul Finanţelor, procurorul general Suella Braverman urmează să devină ministrul de Interne, iar ministrul în exerciţiu al Educaţiei James Cleverly urmează să devină ministru de Externe, scrie BBC.

Ministrul în exerciţiu însărcinat cu oportunităţile Brexitului şi eficienţa Guvernului Jacob Rees-Mogg ar urma să-i ia locul lui Kwarteng.

Ministrul în exerciţiu de Interne Priti Patel şi al Culturii Nadine Dorries au anunţat că demisionează din posturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.