Preşedintele american Donald Trump vrea să-şi reia - în două săptămâni - mitingurile de campanie întrerupte din cauza epidemiei covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principiul acestei reluări a mitingurilor este stabilit, însă locul şi condiţiile - mai ales sanitare - ale organizării acestor adunări nu au fost stabilite deocamdată, a declarat luni  pentru AFP echipa sa de campanie, confirmând o dezvăluire a site-ului Politico.

Potrivit revistei, Trump şi echipa sunt convinşi că imensele manifestaţii împotriva rasismului care au avut loc în ultimele zile în Statele Unite vor face mai puţin auzite criticile adversărilor săi cu privire la o reluare a mitingurilor, pe care unii o consideră prematură.

Donald Trump nu a ascuns niciodată faptul că abia aşteaptă să revină pe estradele de campanie. El subliniază de mai multe zile că economia Statelor Unite va reporni şi mai puternică.

El aprecia vineri, comentând o scădere-surpriză a nivelului şomajului în mai, că Statele Unite au ”depăşit cu mult” pandemia covid-19, care continuă să se soldeze în ţară cu aproximativ 1.000 de morţi pe zi.

”Americanii sunt pregătiţi să repornească la acţiune, iar preşedintele Trump de asemenea”, a anunţat directorul său de campanie Brad Parscale, citat de Politico.

”Marea reîntoarcere a Americii este o realitate, iar mitingurile vor fi fantastice”, a adăugat el.

”Veţi vedea din nou mulţimi şi un entuziasm la care Sleepy Joe nu poate decât să viseze”, a declarat Parscale, referindu-se ironic la Joe Biden, adversarul democrat al lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.