Preşedintele Donald Trump va căuta să impună o taxă de 20% asupra bunurilor importate din Mexic şi va folosi aceste venituri pentru a construi zidul de la frontiera cu Mexicul, a anunţat un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest plan a fost anunţat după ce preşedintele mexican Enrique Pena Nieto şi-a anulat vizita la Washington prevăzută pe 31 ianuarie, în cadrul unei dispute declanşate de problema cu privire la cine va plăti zidul.

Trump a semnat miercuri un ordin executiv în vederea construirii zidului la frontiera de sud a Statelor Unite cu Mexicul.

Obligarea Mexicului să plătească pentru acest zid a fost o promisiune-cheie din campania miliardarului populist.

Sean Spicer, un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru presă că preşedintele a discutat acest plan cu congresmeni şi că aceştia vor să-l introducă într-un pachet de reforme fiscale pe care Congresul îl are în vedere.

El a declarat că o asemenea taxă ar putea să genereze venituri de aproximativ zece miliarde de dolari pe an.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.