Fostul preşedinte american Donald trump urmează să lanseze un proces colectiv împotriva CEO-ului Facebook Mark Zuckerberg şi CEO-ului Twitter Jack Dorsey, în numele victimelor ”cancel culture”, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El urmează să anunţe acest recurs colectiv într-o conferinţă de presă la clubul de golf de la Bedminster.

Recursul este susţinut de Institutul nonprofit America First Policy, din care fac parte mai mulţi foşti oficiali de ang înalt din cadrul fostei administraţii Trump.

Trump urmează să fie flancat la conferinţă de Linda McMahon şi Brooke Rollins, fostul director al Consiliului pentru Politică Internă la casa Albă.

Membri ai anturajului lui Trump anunţau că miliardarul urma să anunţe o nouă plafromă de socializare în weekendul Zilei Independenţei, însă nu a avut loc vreun anunţ în acest sens.

Prin acest proces colectiv, Trump vrea să-i dea în judecată pe Zuckerberg şi Dorsey în numele unui grup care susţine că a fost redus la tăcere din cauza politicilor pe care le susţine.

Trump a fost interzis pe reţele de socializare ale giganţilor digitali din cauza unor declaraţii pe care le-a făcut într-un discurs, înaintea asaltului sângeros de la Capitoliul la 6 ianuarie.

Echipa miliardarului susţine că acesta a fost redus la tăcere din cauza ideilor sale conservatoare.

Reţelele de socializare care i-au interzis accesul subliniază însă că au luat această decizie din motive de securitate, în urma atacului sângeros de la Congresul Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.