Preşedintele american Donald Trump urmează să-l nominalizeze pe Jon Huntsman, un fost ambasador în China al fostului preşedinte Barack Obama, în funcţia de ambasador în Rusia, anunţă Casa Albă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nominalizarea lui Huntsman într-un post cu atât mai important în contextul acuzaţiilor potrivit cărora Rusia s-a amestecat în alegerile americane din 2016, este necesar să fie confirmată de Senat.

În cazul unei confirmări, Huntsman, a cărui nominalizare este aşteptată de mult timp, se va duce la Moscova în timp ce Congresul şi o comisie specială anchetează rolul jucat de Rusia în alegerile prezidenţiale din 2016 şi o eventuală complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi ruşi.

Preşedintele rus Vladimir Putin a respins orice amestec, iar Trump a negat orice complicitate cu Moscova.

Huntsman, un fost guvernator al statului Utah, a fost ambasador în China din 2009 şi până în 2011. El a deţinut posturi în administraţiile a cincii preşedinţi şi a candidat în 2012 la nominalizarea republicană în alegerile prezidenţiale.

Trump a promis în campanie să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia.

Preşedintele republican s-a întâlnit cu Putin în Germania, la summit G20 luna aceasta, iar potrivit unor oficiali a ridicat problema amestecului rus în alegeri, după care a trecut la Războiul din Siria.

Informaţii despre nominalizarea lui Huntsman au fost primite cu reacţii amestecate la Moscova. Un politician a spus că acesta ”nu e un porumbel”, iar Kremlinul a anunţat că va primi orice ”susţinător convins” al restabilirii dialogului ruso-american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.