Preşedintele american Donald Trump şi-a oferit susţinerea pentru premierul canadian Justin Trudeau în eforturile sale de a-i aduce înapoi pe cetăţenii reţinuţi în China, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru canadieni au fost reţinuţi în China, doi dintre fiind condamnaţi la pedeapsa cu moartea. Ei au fost acuzaţi de trafic de droguri.

„Într-o  convorbire telefonică, preşedintele a exprimat angajamentul Statelor Unite de a rămâne alături de Canada în eforturile de a asigura un tratament corect şi eliberarea cetăţenilor canadieni care sunt reţinuţi în prezent în China”, a informat Casa Albă într-un comunicat.

Cei doi lideri au discutat şi despre negocierile cu China şi noul acord nord-american privind comerţul liber.

Un tribunal chinez a amânat joi o audiere pentru canadianul Robert Lloyd Schellenberg, cel care a făcut apel împotriva sentinţei sale.

El a fost condamnat la moarte în ianuarie.

Trudeau a declarat că Beijingul „a ales să îl condamne arbitrar” la moarte pe Schellenberg. Guvernul canadian a cerut clemenţă.

Cazul lui Schellenberg este văzut ca un avantaj cu care China poate cere eliberarea lui Meng Wanzhou, directoare la compania chineză de telecomunicaţii Huawei, care a fost arestată în Canada în baza unei cereri de extrădare din partea SUA.

Săptămâna trecută un alt canadian a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri într-un caz separat

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.