Preşedintele american Donald Trump a declarat din nou marţi, în pofida tuturor evidenţelor, că infracţionalitatea este în creştere în Germania, a pus la îndoială datele oficiale şi a afirmat că acest lucru rezultă din politica în domeniul migraţiei a Berlinului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Criminalitatea în Germania este în creştere cu peste 10% (conducătorii nu vor să contabilizeze aceste crime) de când au fost acceptaţi migranţii”, a scris el pe Twitter la o zi după ce a postat un prim mesaj în care s-a amestecat deja în dezbaterea politică germană.

”În alte ţări este şi mai rău”, a adăugat el, îndemnând America să nu urmeze aceeaşi cale, în contextul în care locatarul Casei Albe se află în centrul unei polemici dure cu privire la despărţirea a peste 2.300 de minori, smulşi de lângă părinţii lor fără acte.

Criticând frontal politica în domeniul migraţiei a Germaniei - o ţară aliată a Statelor Unite -, preşedintele american alimentează un conflict care deşiră Guvernul Angelei Merkel.

Aliatul cel mai de dreapta din Guvernul german i-a dat un ultimatum de două săptămâni cancelarului să obţină - la nivel european - o scădere puternică a numărului sosirilor migranţilor.

În 2017, poliţia a înregistrat 5.761.984 de fapte infracţionale, reprezentând o scădere netă cu 5,1% faţă de 2016, când această cifră era de 6.537.748.

La începutul lui mai, ministrul german de Interne Horst Seehofer se felicita că numărul atacurilor fizice vizând persoane sau bunuri a atins în 2017 ”cel mai scăzut nivel istoric din 1992” - adică de la compilarea statisticilor în Germania reunificată.

Într-o lungă serie de tweet-uri, Donald Trump şi-a apărat din nou politica în domeniul migraţiei - foarte controversată - care provoacă de-acum întrebări inclusiv în tabăra sa.

”Dacă nu ai frontiere, nu ai ţară!”, a lansat el, reluându-şi unul dintre sloganurile de campanie.

După anunţarea politicii americane de ”toleranţă zero”, la începutul lui mai, 2.342 de copii şi tineri migranţi au fost despărţiţi de familiile lor, potrivit ultimelor date oficiale.

Aceştia din urmă sunt cazaţi uneori în spaţii gratii, în apropiere de frontiera cu Mexicul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.