Preşedintele american Donald Trump afirmă că omologul său rus Vladimir Putin susţine o ”persoană malefică” în Siria, în timpul vizitei secretarului de Stat Rex Tillerson la Moscova, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump consideră că preşedintele sirian Bashar al-Assad este ”un animal”.

Susţinerea pe care Putin i-o acordă lui al-Assad este ”foarte rea pentru Rusia”, a declarat el pentru Fox Business Network.

Ea este, de aseenea, ”foarte rea pentru omenire”, a apreciat şeful statului american.

Trump exercită presiuni tot mai mari asuprra lui Putin, ca acesta să-l abandoneze pe al-Assad, în timpul unei vizite de două zile a şefului său al diplomaţiei, Rex Tillerson, la Moscova.

Secretarul de Stat urma să se întâlnească miercuri cu omulogul său rus Serghei Lavrov.

Este neclar încă dacă Putin îl va primi pe Tillerson.

Această reuniune, în urma unor aşteptări cu privire la o relaţie ”uşoară” între administraţia Trump şi cea alui Putin, se confruntă cu realitatea, comentează AP.

Washingtonyl şi Moscova se acuză reciproc în urma unui presupus atac cu arme chimice, săptămâna trecută, în Siria, atribuit de americani Damascului, în apărarea căruia a sărit Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.