Preşedintele Donald Trump a declarat joi că întâlnirea sa anulată cu preşedintele mexican Enrique Pena Nieto ar fi fost ”neproductivă”, dacă Mexicul nu vrea să accepte să trateze America ”cu respect”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Mexicului şi cu mine am convenit să ne anulăm întâlnirea planificată săptămâna viitoare”, le-a spus Trump republicanilor cu care s-a întâlnit la Philadelphia.

”Dacă Mexicul nu va trata Statele Unite în mod corect - cu respect -, o asemenea întâlnire ar fi fost neproductivă. Iar vreau să merg pe altă cale”, a spus noul preşedinte republican.

Trump vrea să construiască un zid la frontiera de sud a Statelor Unite. El insistă ca Mexicul să plătească zidul, însă mexicanii subliniază că nu vor face acest lucru.

El a făcut aceste declaraţii după ce Pena Nieto a anunţat că şi-a anulat vizita în Statele Unite.

Această dispută diplomatică a izbucnit după ce Trump şi-a prezentat planul cu privire la construirea zidului.

”Poporul american nu va plăti zidul”, le-a spus Trump republicanilor la Philadelphia, potrivit BBC.

Sean Spicer, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a declarat pentru presă că Washingtonul caută ”o dată în vederea reprogramării” summitului şi că va ”continua să menţină liniile de comunicare deschise”.

Pena Nieto a anunţat că şi-a anulat vizita programată pe 31 ianuarie la Washington după ce Trump i-a sugerat să facă acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.