Fostul preşedinte american Donald Trump a sosit la sediul tribunalului federal din Washington pentru a se preda autorităţilor, după ce a fost inculpat de complot în vederea răsturnării rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020, în care a fost înfrânt de către Joe Biden, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coloana lui Trump şi-a croit drum pe străzile aglomerate din Washington - cu semnale luminoase şi sirene - un drum documentat zis cu zid din nou, iar privitori au flancat străzile la sosirea miliardarului la tribunal.

Favoritul la învestitura republicană în alegerile prezidenţiale din 2024 urmează să se înfăţişeze în faţa unui judecător, după ce a fost acuzat de complot în vederea fraudării Statelor Unite.

Tribunalul se află în apropierea Capitoliului, luat cu asalt de sute de susţinători de-ai săi, cu scopul de a opri certificarea victoriei democratului Joe Biden în alegeri, la 6 ianuarie 2021.

Acesta este cel de-al treilea dosar penal al lui Donald Trump din acest an, însă primul care-l trage la răspundere penală cu privire la eforturile pe care le-a depus pentru a se agăţa de putere, după ce a fost înfrânt şi cu privire la atacul de la Capitoliu care a stupefiat întreaga lume care l-a prinit în direct la televizor.

Trump susţine că nu a făcut nimic rău şi îl acuză pe procurorul special Jack Smith, însărcinat cu dosarul, de o încercare de a-i zădărnici şansele de a se întoarce la Casa Albă în 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.