Fostul preşedinte american Donald Trump a sugerat din nou, în weekend, la un miting la Miami, în Florida, în campania pentru alegerile de la jumătate de mandat (”midterms”), că şi-ar putea anunţa - luni - candidatura în alegerile prezidenţiale din 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru a ne face ţara mai prosperă, sigură şi glorioasă, probabil că va trebui s-o fac din nou. Fiţi pe fază”, a declarat el, referindu-se la o nouă candidatură la fotoliul de la Casa Albă, prevăzute în 2024.

”Să fiţi pregătiţi pentru mâine seară (luni), în formidabilul stat Ohio”, a declarat miliardarul sugerând că această candidatură a sa la preşedinmţie ar putea fi anunţată foarte rapid.

El a făcut aceste declaraţii duminică, la un miting în susţinerea candidaţilor republicani din Florida în alegerile la Congres.

Donald Trump urmează să susţină un nou miting de campanie luni, în Ohio.

Ohio - un stat din Midwest în mod istoric democrat - se află în prezent sub controlul republicanilor şi organizează marţi unul dintre cele mai urmărite scrutine de la jumătate de mandat.

”RECUCERIREA CASEI ALBE”

Donald Trump rămâne omniprezent în peisajul politic american, la doi ani după ce a plecat de la Casa Albă.

El şi-a multiplicat mitingurile, în ultimele săptămâni, în toate colţurile ţării, unde a înşirat aluzii mai mult sau mai puţin voalate cu privire la o nouă candidatură la preşedinţia Statelor Unite.

”Vom recuceri America şi mai ales, în 2024, ne vom recuceri magnifica noastră Casă Albă”, i-a asigurat el pe susţinătorii săi, în rândul cărora deţine în continuare o cotă de popularitate importantă.

El a evocat o viitoare candidatură la un miting în Pennsylvania, sâmbătă seara, când le-a sugerat susţinătorilor săi să mai aştepte un pic.

”Înainte trebuie să câştigăm o victorie istorică pentru republicani”, a declarat el.

Însă acest anunţ al candidaturii s-ar putea să fie mai rapid decât se aşteaptă.

SPECULAŢII

Data anunţului lui Donald Trump face obiectul unor speculaţii de mai multe săptămâni.

Unii experţi politici au estimat o vreme că magnatul imobiliar ar putea să-şi anunţe candidatura imediat după anunţarea rezultatului alegerilor de la jumătate de mandat, potrivit cotidianului The Washington Post (WP).

Este vorba despre a beneficia de un eventual succes al republicanilor la urne, în contextul în care aceştia sunt daţi drept favoriţi în sondaje, dar şi despre a le smulge preşul de sub picioare eventualilor rivali din 2024, inclusiv popularului guvernator al Floridei, Ron DeSantis.

Anunţarea candidaturii fostului locatar al Casei Albe ar putea să influenţeze diverse dosare judicare în care este vizat.

Magnatul în domeniul imobiliar este vizat în anchete cu privire la rolul pe care l-a jucat în luarea cu asalt a Capitoliului, gestionarea arhivelor Casei Albe şi a fost inculpat de justiţia statului New York cu privire la afacerile sale financiare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.