Preşedintele american Donald Trump şi-a subliniat dezacordul cu consilierul său în criza covid-19, experul în boli infecţioase Anthony Fauci, în privinţa redeschiderii şcolilor din ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebarea dacă elevii şi studenţii să se întaorcă la şcoală şi la universitate în septembrie pare să fie un punct de divergenţă între cei doi.

Doctorul Anthony Fauci a avertizat marţi, într-o audiere de trei ore şi jumătate în Senat, cu privire la consecinţe foarte grave pe care le poate avea o redeschidere pripită a ţării.

El a precizat atunci că un vaccin pare să nu fie disponibil la data începerii anului şcolar şi a îndemnat la prudenţă statele care vor să ridice izolarea.

”Am fost surprins de răspunsul său”, a declarat Donald Trump miercuri, în faţa presei, la Casa Albă.

”Pentru mine acesta nu este un răspuns acceptabil, mai ales cu privire la şcoli”, a subliniat el.

”Ne vom redeschide ţara. Oamenii vor această redeschidere, şcolile vor fi redeschise”, a insistat el.

El a apreciat că unicul lucru acceptabil ar fi ca profesorii ”de peste o anumită vârstă” să nu fie obligaţi să susţină cursuri şi că aceştia ar trebui să fie prudenţi alte ”câteva săptămâni”.

În pofida unor acroşaje în trecut, preşedintele american l-a susţinut mereu pe Fauci.

Însă Fauci este împins tot mai mult în plan secund, pe măsură ce Trump insistă asupra necesităţii redeschiderii economiei americane.

"Anthony este un om bun, cu adevărat bun. Am fost în dezacord cu el”, a declarat Trump într-un fragment dintr-un interviu care urmează să fie difuzat joi pe Fox Business Network.

”Cred că trebuie să ne redeschidem şcolile”, repetă preşedintele american în acest interviu.

”Sunt în profund dezacord cu el asupra şcolilor”, insită el.

Întrebat marţi despre discursul său decalat faţă de cel al preşedintelui republican, Anthony Fauci a respins orice ”confruntare”.

”Eu dau sfaturi, iar (preşedintele) le ascultă şi le respectă şi se informează de la diverse persoane. În ultimele luni, nu a existat o relaţie conflictuală între noi”, le-a spus el senatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.