Donald Trump şi-a schimbat din nou retorica cu privire la proiectul său emblematic din campanie - zid de beton? barieră de oţel? - în contextul în care în Congres se reiau negocieri în căutarea unui compromis bugetar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unii aleşi republicani, dar şi Donald Trump însuşi din când în când, scot în faţă, de mai multe săptămâni, cuvântul ”barieră” la frontiera cu Mexicul, cu speranţa de a face proiectul mai acceptabil în ochii democraţilor şi de a evita un nou "shutdown".

Preşedintele american a apreciat joi că acest lucru nu ajută la nimic.

”Să le numim de-acum ziduri şi să încetăm jocurile politice!”, a scris el pe Twitter, ca şi cum s-ar adresa propiriilor consilieri. ”Un ZID este un ZID!”, a adăugat el, cu majuscule.

Într-o rafală de tweet-uri, el a apreciat totodată că aleşii republicani îşi pierd timpul să negocieze.

”Democraţii (...) nu vor debloca banii pentru a construi zidul de care avem disperată nevoie”.

El a refirmat, de asemenea, că zidul va ieşi din pământ ”într-un fel sau altul”, sugerând din nou că ar putea să declare ţara în situaţie ”de urgenţă”, o măsură care i-ar permite să  activeze prevederi extraordinare, cu scopul de a ocoli Congresul.

La finalul celui mai îndelungat "shutdown" din Istoria americană, Trump a sfârşit prin a ceda în faţa democraţilor, la sfârşitul lui ianuarie, acceptând o finanţare temporară a administraţiilor federale, fără ca vreun dolar să fi fost deblocat pentru zid.

Însă acest respiro este doar temporar. El se încheie la 15 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.