Preşedintele american Donald Trump a cerut vineri aleşilor republicani să „lase Obamacare să facă implozie”, după ce Senatul a respins o abrogare parţială a sistemului de asigurare medicală impus de predecesorul său, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Trei republicani şi 48 de democraţi au lăsat baltă poporul american”, a scris Trump ep Twitter, referindu-se la rezultatul votului.

“După cum am spus de la început, lăsaţi Obamacare să facă implozie, apoi negociaţi”, a adăugat el.

Cel puţin trei republicani - John McCain, Susan Collins şi Lisa Murkowski – au votat împotriva proiectului de lege propus de grupul lor, care avea nevoie de o majoritate simplă pentru a trece.

Textul a fost respins cu 51 de voturi împotrivă şi 49 pentru.

Proiectul supus la vot în noaptea de joi spre vineri, care ar fi redus o parte dintre prevederile controversate ale Obamacare, reprezintă a treia tentativă eşuată a republicanilor de a înlocui sistemul asigurărilor medicale.

Al 45-lea preşedinte al Statelor Unite a promis să abroge şi să înlocuiască "Affordable Care Act" - legea din 2010 cunoscută ca ”Obamacare” - în primele 100 de zile ale preşedinţiei sale, însă nu a reuşit să îşi respecte promisiunea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.