Fostul preşedinte american Donald Trump l-a elogiat pe "inteligentul" Vladimir Putin şi i-a criticat pe liderii occidentali pe care el i-a considerat "atât de proşti", sâmbătă seară, la o mare convenţie anuală a conservatorilor american, în Orlando (Florida), informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NATO, a spus el, "pare orice, în afară de inteligent" lovind Rusia cu sancţiuni în loc să decidă să "o sfărâme în bucăţi - cel puţin psihologic".  

"Problema nu este că Putin este inteligent, pentru că sigur este", a continuat el. "Adevărata problemă este că liderii noştri sunt atât de proşti", a afirmat el, acuzând "slăbiciunea" succesorului său Joe Biden pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.  

El l-a calificat pe Volodimir Zelenski drept un "bărbat curajos", afirmând în acelaşi timp că este neadevărat faptul că preşedintele ucrainean l-ar fi disculpat de scandalul care a dus la primul său proces de destituire. 

"Ca toată lumea să înţeleagă, acest oribil dezastru nu ar fi avut loc niciodată dacă alegerile noastre nu ar fi fost trucate", a mai spus fostul preşedinte în discursul său de 86 de minute, reluând una dintre acuzaţiile sale preferate fără însă să aducă dovezi. 

Miliardarul republicat în vârstă de 75 de ani a primit aplauze când a taxat drept "prostie" faptul că democraţii se prezintă ca un partid al democraţiei şi când a povestit să fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, "venea la Casa Albă şi mă pupa în fund".

El a făcut aluzii şi la o eventuală candidatură în 2024: "Am făcut-o de două ori şi o vom mai face", prezentând înfrângerea sa din 2020 ca pe o victorie, dar a lăsat publicul în incertitudine în ceea ce priveşte dorinţa sa de a-l sfida personal pe Joe Biden pentru un viitor mandat prezidenţial. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.