Preşedintele Donald Trump l-a acuzat pe procurorul general Jeff Sessions că a distrus şansele de realegere, la scrutinul din noiembrie, a doi congresmeni republicani prin punerea lor sub acuzare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia departamentului de justiţie de a depune plângere pe numele celor doi pune şansele de „câştig uşor” sub semnul întrebării, „pentru că nu mai este timp suficient”, a scris Trump pe Twitter.

Unul este acuzat de trafic de informaţii, iar altul, de încălcări ale regulilor campaniei electorale.

Mesajul publicat de Trump pe Twitter a stârnit un nou val de critici privind intervenţia lui în sistemul juridic.

Preşedintele s-a confruntat în mai multe rânduri cu Sessions în cazul anchetei privind implicarea Rusiei în alegerea lui din 2016 pe care Trump a numit-o „vânătoare de vrăjitoare”.

La începutul aului trecut, procurorul general s-a retras din investigaţia condusă de consilierul special Robert Mueller.

Cu două luni înainte de alegerile din 6 noiembrie, când democraţii vor încerca să preia controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, Trump l-a atacat din nou pe Sessions.

În mesajul său de pe Twitter, preşedintele a criticat urmărirea „a doi foarte populari congresmeni republicani”.

Luna trecută, Christopher Collins a fost pus sub acuzare pentru că a participat la o schemă de trafic de informaţii. El a negat acuzaţiile şi a spus că nu caută să fie reales, potrivit BBC.

Tot în luna agust, Duncan Hunter şi soţia lui au fost acuzaţi că ar fi folosit fonduri din campanie pentru cheltuieli personale. Şi ei au negat acuzaţiile.

Ancheta în cazul lui Hunter a început în timpul preşedinţiei lui Barack Obama, însă cea a lui Collins a fost lansată anul trecut.

Ambii au fost susţinători ai lui Trump când acesta şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţie.

Departamentul de justiţie nu a comentat, însă critici asupra sa au venit şi din partea altor republicani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.