Fostul preşedinte Donald Trump şi-a atacat rivalul în alegerile primare republicane în vederea alegerilor prezidenţiale din 2024, guvernatorul Floridei Floride Ron DeSantis, revendicându-şi creditul alegerii acestuia la conducerea acestui stat din sud - ”eu am vopsit Florida în roşu, nu el”, a declarat el la Convenţia Partidului Republican, la Anaheim, în California, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fără mine era mort”, a subliniat miliardarul, amintind că l-a susţinut în 2018 în campania în vederea postului de guvernator.

Donald Trump l-a catalogat drept ”perdant”, în faţa unui public în extaz, pe fostul guvernator al New Jersey Chris Christie, unul dintre puţinii contracandidaţi care-l critică deschis.

O anchetă recentă a NBC News arăta că Donald Trump se bucură de un avans zdrobitor în alegerile republicane, în care este creditat cu 59% dintre intenţiile de vot, urmat de DeSantis cu 16%, cel mai apropiat rival.

Fostul preşedinte nu a participat miercuri la a doua dezbatere a candidaţilor republicani, organizată în California, preferând să-şi facă campanie în rândul muncitorilor din domeniul auto în Michigan.

Contracandidaţii săi, inclusiv DeSantis şi fostul său vicepreşedinte Mike Pence, urmau să se exprime în faţa membrilor Convenţiei.

Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a ironizat din nou înfăţişarea fizică şi vârsta lui Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, pe care speră să-l înlocuiască la Casa Albă, dând asigurări că preşedintele democrat ”nu poate nici măcar să coboare o scenă”.

Inculpat penal în patru dosare, care merg de la modul cum a gestionat documente confidenţiale după ce a plecat de la preşedinţie la presupusa sa tentativă de a răsturna rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, Trump a pozat din nou în victima unei justiţii pe care o consideră în solda democraţilor.

Dacă revine la putere, a promis el, va ordona o reformă a Ministerului Justiţiei, ”pentru a ancheta toţi procurorii radicali din America”.

Magnatul în domeniul imobiliar a vorbit şi despre imigraţiie şi a anunţat că vrea ”închiderea frontierei” cu Mexicul şi ”lansarea celei mai mari operaţuni de expulzare din istoria ţării”.

El n-a uitat să abordeze subiecte specifice Californiei - războiul apei legat de secetă, gestionarea persoanelor fără adăpost, reluarea exploatării petroliere abandonate din cauza priorităţii acordate energiilor regenerabile.

Zeci de susţinători de-ai săi au arborat, în sală, steagul american şi au agitat pancarte cu numele său în vederea alegerilor din 2024.

Unii dintre ei au părut să-şi sfideze propriul partid, într-o Californie considerată prea liberală şi care votează cu regularitate cu partidul Democrat.

”Mi-e frică că mulţi republicani, aici, sunt (republicani) doar de faţadă”, a denunţat Sharon Lyn Stein, în vârstă de 73 de ani.

”Este lamentabil ca curentul dominant în Partidul Republican care organizează această Convenţie să nu facă mai mult pentru a-l susţine pe preşedintele Trump”, şi-a exprimat indignarea Karen Anthoupoulos.

”În realitate, ei fac mai mult pentru a-l sabota”, dă ea asigurări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.