Preşedintele american Donald Trump şi-a anulat conferinţa de presă de la finalul summitului aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea NATO, la Watford, în apropiere de Londra, şi s-a întâlnit cu liderii statelor membre ale Alianţei care şi-au respectat angajamentul de a aloca 2% din PIB bugetului militar, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi anula o conferinţă de presă”, a anunţat locatarul Casei Albe în cadrul acestui dejun de lucru cu lideri ai statelor care şi-au respectat angajamentele faţă de Alianţă.

El a anunţat de asemenea că se întoarce la Washington mai devreme decât se prevedea.

Trump risca să fie întrebat, în întâlnirea anulată cu presa, despre procedura destituirii sale în Congres.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor îl investighează cu privire la acuzaţii de abuz de putere, prin faptul că a îndemnat un lider străin să lanseze o anchetă cu privire la unul dintre potenţialii săi adversariîn alegerile prezidenţiale din 2020.

Miliardarul republican a găzduit această masă cu cei pe care-i numeşte ”2%-rii”, recunoscând astfel efortul a nouă dintre cele 29 de state membre NATO care au alocat Apărării cel puţin 2% din PIB.

”Eu dau masa”, a spus Trump, aşezându-se alături de şefii de stat şi de guverne din Marea Britanie, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia şi România.

Trump îndeamnă statele membre NATO să-şi crească cheltuielile militare pentru a prelua din ”povara” Statelor Unite încă de când a fost ales.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg l-a felicitat pe Trump pentru că a ridicat această problemă şi a anunţat o creştere a bugetelor eurpenilor şi Canadei de 130 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.