Donald Trump s-a întors în New Yorkul său natal, în prima vizită după ce a plecat de la Casa Albă, în care pare să vrea să fie discret, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte american, care îşi are în prezent reşedinţa la Mar-a-Lago, în Florida, dar care şi-a păstrat triplexul din vârful Turnului Trump de pe 5th Avenue - a fost văzut scurt timp, la sosirea sa în oraş, duminică seara.

El apare într-o imagine publicată de The New York Times (NYT), făcând un semn cu mână, pe bancheta din spate a unei maşini.

Aproximativ 20 de susţinători ai fostului preşedinte au manifestat paşnic luni în faţa Trump Tower, încadraţi de zeci de poliţişti.

Unii dintre ai au agitatun banner cu mesajul "We Love Trump", iar alţii un steag uriaş”Trump 2024”.

”De două săptămâni, Trump ne tachineză” cu privire la o posibilă candidatură în alegerile prezidenţiale din 2024, declară Dion Cini, unul dintre organizatorii manifestaţiei.

”Gata cu gluma, să fim serioşi. Noi vrem ca el să candideze în 2024. Vrem să facă două mandate”, a declarat el.

Acest susţinător, care purta o şapcă cu mesajul "Make America Great Again" (MAGA, ”Să facem America măreaţă din nou”) stătea cu ochii aţintiţi pe turn, în speranţa de a-i zări pe fostul şef de stat sau pe vreunul dintre fiii acestuia, Donald Jr. sau Eric.

Niciunul dintre susţinătorii săi păreau să nu ştie dacă fostul preşedinte, în vârstă de 74 de ani, care a plecat de la putere la 20 ianuarie, avea să coboare să-i salute, aşa cum face adesea cu susţinătorii săi.

Întoarcerea magnatului în domeniul imobiliar la New York - un bastion democrat în care Joe Biden a o obţinut o majoritate a voturilor în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie - este pentru moment discretă.

Nicio comunicare oficială nu a fost făcută cu privire la această vizită, al cărei program şi durată nu au fost precizate.

Contactat, Secret Service, însărcinat între altele cu protecţia foştilor preşedinţi americani, nu a divulgat nicio informaţie

Pe reţele de socilizare, unii activişti anti-Trump şi-au exprimat speranţa ca magnatul să aibă probleme cu justiţia în timpul acestui sejur.

Atât procurorul Manhattanului, cât şi al statului New York, anchetează în paralel cu privire la presupuse fraude bancare, fiscale sau de asigurări care-l vizează pe miliardar.

La sfârşitul lui februarie, după o îndelungată bătăţie judiciară, procurorul Manhattanului a anunţat că a obţinut în sfârşit declaraţii de venit pe opt ani pe care i le cerea lui Donald Trump.

Însă nimeni nu pare să ştie când se va încheia ancheta şi dacă va conduce la o inculpare a celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.