Procurorii federali i-au înştiinţat pe avocaţii lui Donald Trump că fostul preşedinte este vizat personal în ancheta privind gestionarea arhivelor Casei Albe, potrivit mai multor mass-media, între care CNN şi The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această nouă etapă, care deschide calea unei eventuale inculpări a fostului preşedinte american, este încă un ghimpe judiciar pentru Trump, care speră să câştige un nou mandat în 2024. 

El este acuzat că a păstrat cutii întregi de documente, inclusiv unele de clasate „apărare secretă”, după plecarea sa din Washington în 2021 şi a refuzat să le returneze, încălcând legi federale. 

Presa americană nu spune când a fost informat fostul preşedinte, dar potrivit CNN, avocaţii săi s-au întâlnit luni cu oficiali ai Departamentului de Justiţie, inclusiv cu procurorul special Jack Smith, care este însărcinat să coordoneze ancheta în mod independent.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.