Preşedintele Donald Trump îndeamnă Rusia să pună capăt activităţilor destabilizatoare în Ucraina, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El îndeamnă de asemenea Moscova să nu mai susţină ”regimuri ostile”, referindu-se la Siria şi Iran.

Trump a cerut Moscovei ca, în schimb, să se alăture ”comunităţii naţiunilor responsabile” în lupta împotriva inamicilor comuni şi în apărarea civilizaţiei.

Şeful statuluii american a adresat aceste îndemnuri Moscovei cu o zi înaintea primei sale întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014, o anexare pe care Washingtonul nu o recunoaşte, alături de comunitatea internaţională.

Rusia susţine totodată separatişti proruşi care luptă împotriva Kievului în estul ţării.

EUROPA NU SE MAI CONFRUNTĂ CU AMENINŢAREA COMUNISMULUI, LUMEA LUPTĂ CU AMENINŢĂRI NOI

Trump a spus mulţmii, adunate joi la Varşovia să-i asculte acest discurs, că Europa nu se mai confruntă cu ameninţarea comunismului, dar a subliniat că Occidentul luptă acum cu noi ”ameninţări grave”.

Statele Unite şi aliaţii săi europeni au avut de suferit adesea din cauza terorismului, a declarat el în acest discurs.

”Îi vom înfrunta (pe terorişti) şi îi vom învinge”, a promis el.

Preşedintele american a folosit expresia ”terorism islamic radical”, eticheta pe care a aplicat-o frecvent în campania sa electorală extremiştilor, însă pe care a evitat să o folosească la o reuniune a liderilor arabi, în Arabia Saudită, în primul său turneu în străinătate, în mai.

Trump a subliniat că grupări extremiste ameninţă ”modul de viaţă” al Occidentului şi a apărat în mod indirect interdicţiile de călătorie ale administraţiei impuse imigranţilor din unele ţări majoritar musulmane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.