Fostul preşedinte american Donald Trump urmează să organizeze un mare miting de campanie într-un oraş care se învecinează cu Miami, la aproximativ 18 kilometri de platoul de televiziune pe care ceilalţi candidaţi la învestitura republicană participă miercuri la cea de a treia dezbatere în vederea alegerilor prezidenţiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul a ales să nu participe la această întâlnire, la fel ca la precedentele două, din cauza avansului prea mare, în opinia sa, pe care-l are în sondaje de opinie republicane.

Această emisiune este însă o etapă importantă a drumului lung către Casa Albă.

Candidaţii republicani în vederea alegerilor prezideţiale din 2024 urmează să se înfrunte într-o serie de alegeri primare - începând de la 15 ianuarie.

Învingătorul acestor scrutine îl va înfrunta pe candidatul democrat, foarte probabil preşedintele Joe Biden, în noiembrie 2024.

58% DINTRE INTENŢIILE DE VOT

În pofida a patru inculpări penale, Donald Trump îşi zdrobeşte în prezent contracandidaţii republicani şi este creditat cu 58% dintre intenţiile de vot.

El se sprijină pe o bază care-i rămâne fidelă şi care l-a susţinut, până acum, în problemele cu justiţia pe care le are.

Un provocator, septuagenarul a decis să organizeze personal contraprogramarea dezbaterii republicane pe care o boicotează în Florida.

El urmează să suţină în acelaşi timp un mare miting de campanie într-un oraş care se învecinează cu Miami, situat la 18 kilometri de platiul NBC News pe care are loc dezbaterea, un afront adus celor cinci republicani, patru bărbaţi şi o femeie, care participă la emisiune.

Pe scenă, pretendenţii republicani se vor confrunta din nou cu întrebarea care-i macină - ce să facă în contextul în care fost şef de stat atrage întrea atenţie politico-mediatică prin declraţiile, invectivele şi problemele sale cu justiţia?

Guvernatoul Floridei Ron DeSantis, considerat o vreme următoarea generaţie a Partidului Republican, înregistrează o scădere puternică în sondajele de opinie.

El s-a făcut remarcat prin luări de poziţie-şoc cu privire la avort, problemele LGBT sau imigraţiei, dar în prezent se află cu 45 de puncte procentuale în urma lui Donald Trump, potrivit agregatorului de sondaje RealClearPolitics.

”SUSŢINEREA NECLINTITĂ A ISRAELULUI ŞI COMUNITĂŢII EVREIEŞTI”

Fosta ambasadoare la ONU Nikki Haley, care se clasează a treia, este creditată cu aproximativ 9%.

Discursul acesteia cu privire la avort şi diplomaţie a fost remarcat în dezbaterile precedente.

Discuţiile în aceste emisiuni, între cele până la opt persoane prezente pe scenă, s-au transformat uneori într-un vacarm.

Prin acest format mai restrâns, ”sper ca această dezbatere să fie mai costructivă”, declara marţi AFP antreprenorul Vivek Ramaswamy, noua speranţă a dreptei americane.

Senatorul Tim Scott şi fostul guvernator al New Jersey Chris Christie, unul dintre puţinii critici deschişi ai lui Donald Trump, completează afişul dezbaterii de miercuri seara.

Partidul Republican a ales să organizeze această emisiune în parteneriat cu foarte influenta asociaţie conservatoare evreiască Republican Jewish Coalition (RJC).

Aceasta este o modalitate ca GOP să-şi reafirme ”susţinerea neclintită a Isarelului şi comunităţii evreieşti”, a declarat şefa formaţiunii, Ronna McDaniel, după ce America a fost zguduită în weekend de manifestaţii în favoarea unui armistiţiu în Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.