Preşedintele american Donald Trump a asigurat vineri, la cea de-a 75-a aniversare a sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial, că, la fel ca în 1945, America "va triumfa", de data asta în faţa coronavirusului, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victoria Aliaţilor contra Germaniei naziste a fost celebrată de un comitet foarte mic la Washington. Preşedintele american, însoţit de soţia sa Melania Trump, a mers în faţa Memorialului naţional al celui de-al doilea Război Mondial situat la câţiva paşi de Casa Albă.             

Miliardarul republican, citat într-un comunicat, a adus un omagiu "forţelor libertăţii care au învins tirania", amintind de "sumbrul preţ al libertăţii" plătit de soldaţii americani care au participat la conflict. 

"Mare parte dintre aceşti luptători, altruişi şi eroici, nu au cunoscut niciodată viaţa într-o Americă prosperă. Ei au crescut în timpul Marii Crize economice când prognozele Americii păreau sumbre", a spus preşedintele în aceeaşi zi în care au fost publicate statistici catastrofale despre locurile de muncă în SUA. 

"În cursul ultimelor luni, naţiunea noastră a fost expusă la o adversitate remarcabilă din cauza pandemiei de coronavirus. Dar aşa cum am făcut-o de atâtea ori înainte, America va triumfa", a asigurat Trump.                

În ciuda legăturilor istorice dintre Europa şi Statele Unite, Trump a renunţat în timpul preşedinţiei sale la alianţe stabilite, plângându-se în special de privilegii comerciale injuste acordate ţărilor europene şi de o participare americană prea costisitoare la NATO.                

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.