Preşedintele american, Donald Trump, a informat luni că Regele Salaman al Arabiei Saudite a negat că ar deţine informaţii despre dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi şi că i-a cerut Secretarului de Stat Mike Pompeo să se întâlnească cu regele, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tocmai am vorbit cu regele Arabiei Saudite care neagă că ar avea informaţii despre ce s-ar fi întâmplat cu cetăţeanul saudit”, a scris Trump pe Twitter.

„El a declarat că lucrează îndeaproape cu Turcia pentru a găsi răspunsuri. Îl voi trimite imediat pe Secretarul de Stat pentru a se întâlni cu regele!”, a adăugat Trump.

Trump a declarat într-un interviu acordat CBS că a exista o „pedeapsă severă” privind dispariţia lui Khashoggi.

De asemenea, preşedintele american a afirmat că SUA „ar fi foarte supărate şi furioase” dacă Arabia Saudită a ordonat asasinarea lui Khoshoggi.

„În acest moment ei pot nega vehement. Ar putea fi ei vinovaţi? Da.”, a declarat Trump.

Khashoggi, care s-a exilat în Statele Unite, a fost dat dispărut pe 2 octombrie, ziua în care a intrat în consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul.

Jamal Khashoggi s-a exilat în Statele Unite în urmă cu un an, de teama unor represalii, din cauza opiniilor sale politice.
În acest an, el a denunţat, în articole publicate în cotidianul american The Washington Post (WP), atitudinea Riadului faţă de Qatar, Războiul din Yemen şi reprimarea politică şi cenzura din ţara sa.

Autorităţile turce consideră că el a fost asasinat în interiorul consulatului dar Arabia Saudită neagă acuzaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.