Donald Trump a denunţat vehement, miercuri, teorii ale complotului potrivit cărora Prima Doamnă Melania Trump ar fi înlocuită cu o ”dublură” în cursul anumitor deplasări oficiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această teorie, mai veche, a reapărut pe reţele de socializare după vizita, vineri, a cuplului prezidenţial în Alabama, statul din Sud afectat de tornade sângeroase.

Prin hashtagul #FakeMelania (Melania falsă), navigatori pe Internet postează fotografii care demonstrează, în opinia lor, că femeia care se află alături de Trump nu este soţia sa.

”Fake News au fotoşopat poze ale Melaniei şi au propagat teorii ale complotului potrivit cărora nu ea se află în realitate alături de mine în Alabama şi aiurea”, a scris pe Twitter şeful statului american, fără să precizeze pe cine plasează în această categorie a "Fake News", o expresie pe care o foloseşte aproape zilnic.

”Ei devin zi de zi un pic mai nebuni!”, a adăugat locatarul Casei Albe.

O purtătoare de cuvânt a Primei Doamne, Stephanie Grisham, şi-a exprimat indignarea încă de luni faţă de faptul că unele persoane colportează asemenea zvonuri în mijlocul unei tragedii. ”Ruşinos!”, a denunţat ea pe Twitter.

Timp de ani de zile, Donald Trump, la acea vreme promotor imobiliar la New York, a promovat o teorie a complotului (”birther”) care pune la îndoială locul naşterii lui Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.