Preşedintele american Donald Trump pare să confirme că dictatorul nord-coreean Kim Jong Un este în viaţă, dă asigurări că este la curent cu starea sănătăţii acestuia, îi urează ”noroc”, dar întreţine misterul dispariţiei subite din viaţa publică a acestuia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sper că este bine”, a declarat Donald Trump într-o conferinţăă de presă pe care a susţinut-o luni în grădina Casei Albe.

”Nu vreau să vă spun exact. Da, am o ideea bună (despre starea sa), dar nu pot să spun acum. Îi doresc noroc”, a spus el.

Preşedintele american a apreciat că presa ”probabil” va avea informaţii despre acest subiect ”în viitorul destul de apropiat”.

”Eu ştiu cum se simte. Vom vedea. Veţi afla probabil într-un viitor nu prea îndepărtat”, a declarat Trump, citat de Reuters..

Informaţiile despre starea sănătăţii lui Kim Jong Un s-au multiplicat după absenţa acestuia la marcarea a 108 ani de la naşterea bunicului său, Kim Il Sung, fondatorul regimului stalinist, la 15 aprilie.

Un consilier special în domeniul securităţii naţionale al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a minimalizat o mulţime de zvonuri şi a dat asigurări că Kim Jong Un ”este în viaţă şi sănătos”.

Un site de ştiri de la Seul Daily NK a dezvăluit săptămâna trecută, citând o sursă nord-coreeană, că Kim Jong Un a fost operat la inimă la 12 aprilie, o informaţie care nu a putut fi verificată.

Un tren special al dictatorului a fost reperat săptămâna trecută în forografii satelitare în staţiunea balneară nord-coreeană Wonsan, forografii examinate de 38 North, cu sediul Washington, de asemenea specializat în Coreea de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.