Donald Trump a fost condamnat vineri, la New York, la plata unei amenzi de aproape 355 de milioane de dolari cu privire la o serie de fraude financiare ale imperiului său imobiliar Trump Organization, iar judecătorul i-a interzis candidatului republican în alegerile prezidenţiale, într-o hotărâre fără precedent să administreze întreprinderea timp de trei ani la New York, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul general al statului New York Letitia James a depus plângere împotriva lui Donald Trump în 2022, şi l-a adus, împreună cu cei doi fii adulţi ai săi şi grupul lor familial într-un proces civil cu privire la fraude, din octombrie în ianuarie.

În septembrie, judecătorul Arthur Engoron a stabilit deja că Donald Trump se face vinovat de fraudă şi a dispus o dizolvare parlială a imperiului acestuia.

Hotărârea de vineri a fost pronunţată la finalul unui proces controversat care a durat trei luni, la Manhattan.

Acest dosar civil de fraudă ar putea aplica o lovitură dură imperiului imobiliar al lui Donald Trump, în contextul în care miliardarul este favoritul la învestitura republicană în vederea înfrunătrii preşeidntelui democrat Joe Biden în alegerile generale prevăute la 5 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.