Preşedintele Donald Trump doreşte să se organizeze o defilare militară care să etaleze puterea militară americană şi care să-i sublinieze astfel rolul de comandant suprem, a anunţat Casa Albă, relatează AFP..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Trump este complet solidar cu militarii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a garanta securitatea ţării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să studieze crearea unei ceremonii în cursul căreia toţi americanii să poată să-şi exprime recunoştinţa”, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Ea a confirmat astfel o informaţie dezvăluită de Washington Post (WP).

Pentagonul a confirmat, la rândul său, că este ”pe cale să rezolve anumite aspecte”.

Miliardarul flirta deja cu ideea unei parade militare la Washington înainte să fie ales şi s-a declarat deosebit de impresionat de defilarea militară franceză din 14 iulie, pe care a catalogat-o ”formidabilă”, după ce a fost primit cu mare pompă de preşedintele Emmanuel Macron la Paris.

Donald Trump a evocat atunci ideea organizării uneia la Washington, pe 4 iulie, Ziua Naţională americană.

Însă această decizie provoacă critici violente în rândul unora, care i-au comparat atitudinea cu a unui conducător al unui regim autocratic.

”Ce risipă de bani absurdă! Trump se poartă mai mult ca un dictator decât ca un preşedinte”, a reacţionat alesul democrat Jim McGovern.

Preşedintele american şi-a atras deja furia opoziţiei la începutul săptămânii, când i-a acuzat pe aleşi democraţi care nu l-au aplaudat în timpul discursului despre starea Uniunii că s-au făcut vinovaţi de ”trădare”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.