Preşedintele american, Donald Trump, a cerut ajutorul Pakistanului în discuţiile de pace din Afganistan într-o scrisoare trimisă prim-ministrului Imran Khan, a informat ministrul Informaţiilor, Fawad Chaudhry, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump doreşte să încheie războiul de 17 ani dintre forţele Afganistanului şi militanţii talibani.

Oficialii americani încearcă de mult timp să convingă Pakistanul să discute cu talibanii, despre care Washingtonul susţine că îşi au originile în Pakistan, pentru a-i aduce la masa negocierilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Preşedintele Trump a trimis o scrisoare. El a cerut Pakistanului să coopereze pentru a aduce talibanii la discuţii”, a declarat Chaudhry.

Trump i-a transmis lui Khan că relaţia cu Pakistanul este una foarte importantă pentru Statele Unite, ţara fiind esenţială pentru a găsi o soluţie la conflictul din Afganistan, a adăugat Chaudhry.

Ambasada americană de la Islamabad nu a comentat privind scrisoarea.

Luna trecută, Trump a declarat într-un interviu că Pakistanul „nu face nimic” pentru SUA în ciuda miliardelor de dolari trimişi de Statele Unite ca ajutoare umanitare, adăugând că oficialii din Pakistan ştiau locaţia fostului lider Al Qaeda, Osama bin Laden, înainte ca el să fie ucis de trupele americane în 2011.

Săptămâna trecută, preşedintele afgan, Ashraf Ghani, a declarat că a format o echipă de 12 persoane pentru a negocia cu talibanii, dar a avertizat că implementarea oricărui acord va dura cel puţin cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.