Preşedintele american Donald Trump a acuzat vineri FBI-ul şi Departamentul Justiţiei că au ”politizat” anchetele în favoarea adversarilor săi democraţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Responsabili de cel mai înalt rang şi anchetatori FBI şi de la Departamentul Justiţiei au politizat procesul sacru de investigarea democraţilor şi împotriva republicanilor”, a scris Trump pe Twitter.

El apreciază că acest lucru ”ar fi fost de neconceput acum puţin timp”

Locatarul Casei Albe îşi precizează acuzaţiile într-un al doilea mesaj.

”Voi aţi încercat să ascundeţi faptul că Hillary Clinton şi Partidul Democrat au dat bani GPS Fusion să creeze un dosar care a fost folosit de aliaţii lor din administraţia Obama să convingă înşelător o Curte, după cum se vede, să spioneze echipa Trump”, îl citează el în acest mesaj pe preşedintele Judicial Watc (JW), o fndaţie conservatoare, Tom Fitton, 

Trump este cel care i-a nominalizat atât pe actualul secretar al Justiâţiei Jeff Sessions, cât şi pe actualul director al FBI Christopher Wray. Acesta din urmă l-a înlocuit pe James Comey, concediat în mod abrupt de şeful statului.

Această punere în discuţie frontală a FBI - extrem de rară din partea unui preşedinte al Statelor Unite - are loc în momentul în care Trump se pregăteşte să autorizeze publicarea unei note confidenţiale redactate de către un ales republican controversat şi care vizează în mod copleştor FBI.

Însă directorul FBI a anunţat în mod cât se poate de clar că nu este în favoarea acestei publicări.

Nota - fără precedent - a fost redactată de către controversatul preşedinte al Comisiei pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor Devin Nunes, în pofida avizului membrilor democraţi ai Comisiei, pe baza unor informaţii secrete.

Obiectul notei sunt puneri sub ascultare de către FBI a unui membru al echipei de campanie a lui Trump, în 2016, în cadrul investigaţiilor în dosarul rus.

Democraţii sunt îngrijoraţi atât de o politizare a serviciilor americane de informaţii, cât şi de consecinţele pe care le va avea publicarea notei asupra legitimităţii investigaţiilor procurorului special Robert Mueller cu privire la amestecul Rusiei în ultimele alegeri prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.