Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că a discutat ”la cel mai înalt nivel” cu saudiţi, pentru a cere explicaţii cu privire la dispariţia jurnalistului critic al puterii de la Riad Jamal Khashoggi şi şi-a exprimat speranţa ca acesta să nu fie mort, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a declarat presei, la Casa Albă, că a discutat ”mai mult de o dată” cu puterea saudită de la dispariţia lui Khashoggi, pe 2 octombrie, după ce jurnalistul a intrat în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul.

”Noi vrem să ştim ce se întâmplă acolo”, a spus şeful statului american, citat de AFP.

Pe de altă parte, Casa Albă a anunţat ulterior că John Bolton, consilierul în probleme de securitate naţională, şi consilierul Jared Kushner, ginerele lui Trump, au discutat cu primţul miştenitor Mohammed bin Salman despre dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi, scrie AP..

Bolton şi Kushner au discutat cu prinţul Mohhamed marţi, a precizat o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei, Sarah Huckabee Sanders.

Oficiali turci afirmă că ei cred că jurnalistul critic a fost ucis înăuntrul consulatului ţării sale la Istanbul, după ce a intrat în misiune pentru a obţine un document necesar pentru a se căsători cu logodnica sa tucă.

Riadul a negat aceste acuzaţii.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a discutat ulterior cu prinţul moştenitor, reiterând solicitatea americană de informaţii.

Trump a declarat că Washingtonul ”cere” răspunsuri şi vrea să o aducă pe logodnica jurnalistului la Casa Albă.

Şeful statului american a declarat miercuri, în Biroul Oval, că a sunat-o pe logodnica jurnalistului, Hatice Cengiz.

El spune că nimeni nu ştie ce s-a întâmplat exact şi şi-a exprimat speranţa ca Khashoggi să nu fie mort.

Locatarul Casei Albe a precizat că a discutat cu saudiţii despre ceea ce a catalogat drept o ”situaţie rea”, însă nu a dezvăluit conţinutul discuţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.