Preşedintele american Donald Trump a declarat urgenţă naţională cu scopul de a preveni răspândirea coronavirusului, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ordinul permite alocarea de până la 50 de miliarde de dolari pentru sistemul de urgenţă, astfel încât să ajute statele americane. 

Acest lucru va ajuta la construirea de spitale şi de descoperirea de noi tratamente, asigurările medicale nemaifiind o prioritate. 

Există 1.701 de cazuri confirmate de Covid-19 în SUA şi 40 de decese. 

Decizia a fost anunţată de preşedintele Donald Trump de la Casa Albă, căruia i s-a solicitat să spună de ce nu şi-a făcut testul de coronavirus după ce s-a întâlnit cu persoane care recent au fost diagnosticaţi pozitiv. 

În Canada, premierul Justin Trudeau a intrat în carantina de 14 zile, începând de vineri, soţia sa fiind depistată cu Covid-19. 

Totodată, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost testat iar rezultatul a fost negativ, însă un apropiat al său s-a îmbolnăvit recent. Cei doi s-au întâlnit în ultimele zile cu mai mulţi oficiali americani, printre care Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.