Preşedintele Donald Trump i-a anulat secretarului de stat Mike Pompeo vizita în Coreea de Nord, programată vineri, decizia neaşteptată venind ca o recunoaştere publică - pentru prima dată - a faptului că eforturile lui privind denuclearizarea Phenianului sunt blocate de la summitul cu liderul Kim Jong-un.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a învinuit parţial China pentru lipsa progresului în această problemă şi a sugerat că discuţiile cu Phenianul, duse până acum de secretarul de stat Mike Pompeo, ar putea fi în aşteptare după ce Washingtonul a rezolvat disputa cu Beijingul legat de comerţ, scrie Reuters.

Preşedintele american a caracterizat drept un succes summitul din iunie cu Kim Jong-un. În urma acestuia, el a anunţat că ameninţarea nucleară a Coreei de Nord este încheiată, în ciuda faptului că Pehnianul nu a dat niciun semn real de renunţare la armele nucleare.

„I-am cerut secretarului de stat Mike Pompeo să nu se ducă în Coreea de Nord acum, pentru că simt că nu facem un progres suficient privind denuclearizarea peninsulei Coreea”, a scris Trump pe Twitter.

Misiunea Coreei de Nord la ONU a refuzat să comenteze.

Declaraţia lui Trump vine la câteva zile după ce Pompeo a spus că va vizita Coreea de Nord împreună cu noul trimis special în zonă, Stephen Biegun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.