Donald Trump a anunţat vineri că a ales un responsabil ministerial interimar pentru a-i succeda lui Kevin McAleenan în calitate de ministru al Departamentului pentru Securitate Internă, un post central în lupta cu imigraţia clandestină, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american a făcut din această luptă una dintre priorităţile sale. 

Întrebat despre Chad Wolf care ar urma să-l înlocuiască pe McAleenan, Donald Trump a răspuns: "El asigură interimatul în acest moment şi vom vedea ce se va mai întâmpla". Un purtător de cuvânt al Casei Albe a venit cu precizări. "Aşa cum a spus preşedintele, Kevin McAleenan a făcut o treabă formidabilă. El va pleca după Ziua Veteranilor (sărbătorită la 11 noiembrie, n.r.) şi după această dată, Chad Wolf va fi ministru interimar", a afirmat Hogan Gidley. 

McAleenan a preluat funcţia în aprilie, după mandatul lui Kirstjen Nielsen. Wolf a fost director de cabinet al lui Nielsen. El a fost şi lobist, potrivit presei americane. 

Cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite face tot posibilul pentru a pune imigraţia clandestină, pe care o consideră una dintre cele mai grave ameninţări pentur ţară, în centrul dezbaterilor în campania prezidenţială din 2020. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.