Trei explozii au zguduit marţi o şcoală de băieţi, într-un cartier din Kabul cu o populaţie majoritară din minoritatea şiită hazara, şi s-a soldat cu victime, anunţă poliţia afgană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste explozii au avut loc la Şcoala Abdul Rahim Shahid, în cartierul Dasht-e-Barchi, în vestul Kabulului.

Ele au ”cauzat victime în rândul fraţilor noştri şiiţi”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul, Khalid Zadran, fără să ofere alte informaţii.

Aceste deflagraţii au avut loc în timp ce elevi ieşeau din clase, dimineaţa, declară AFP un martor, sub protecţia anonimatului.

Securitatea în Afganistan s-a îmbunătăţit mult după ce talibanii au preluat puterea, în august, şi după retragerea trupelor americane, după 20 de ani de război sângeros şi de uzură împotriva prezenţei militare americane.

Atacuri, revendicate în principal de Statul Islamic-Khorasan  (SI-K), aripa în regiune a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), au însă loc cu regularitate în această ţară.

În cartierul Dasht-e-Barchi locuiesc numeroşi membri ai minorităţii hazara, margizalizată de secole şi persecurtată cu regularitate în această ţară cu populaţie majoritar sunnită.

Acest cartier a fost vizat în ultimii ani şi în ultimele luni de o serie de atacuri revendicate de SI-K, care-i consideră pe hazara drept eretici.

Talibanii dau asigurări că au învins SI-K, însă analişti estimează că această grupare extremistă constituie, în continuare, principala provocare la adresa puterii talibane în domeniul securităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.