Un tribunal rus a respins recursul opozantului rus Aleksei Navalnîi cu privire la o pedeapsă de nouă ani de închisoare pe care o execută în urma acuzaţiilor de fraudă pe scară largă şi sfidare a instanţei, acuzaţii pe care Navalnîi le neagă. El l-a numit pe preşedintele Vladimir Putin drept un ”nebun” care a început un ”război absurd” în Ucraina, bazat pe minciuni, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai cunoscut opozant rus, Aleksei Navalnîi, care se află în închisoare, l-a criticat dur pe preşedintele Vladimir Putin într-o audiere în instanţă în direct, catalogându-l drept un ”nebun” care a început un ”război absurd” în Ucraina, bazat pe minciuni.

”Acesta este un război absurd pe care Putin l-a început”, a declarat Navalnîi în faţa unei curţi de apel din Moscova, printr-o videoconferinţă din cadrul unui penitenciar.

”Acest război a fost construit pe minciuni”, a mai subliniat el.

”Ce vrei să obţii – vrei control pe termen scurt, să lupţi cu generaţiile viitoare, să lupţi pentru viitorul Rusiei?” a întrebat Navalnîi în instanţă, adresându-se liderului rus.

”Veţi suferi cu toţii o înfrângere istorică”, a precizat el, referindu-se la leadershipul rus.

Navalnîi a spus că Rusia lui Putin este condusă de hoţi şi infractori care au devenit duşmani ai poporului rus.

”Un nebun şi-a băgat ghearele în Ucraina şi nu ştiu ce vrea să facă cu ea – acest hoţ nebun”, a spus mai spus opozantul rus despre preşedintele Putin.

Kremlinul a respins în mod repetat afirmaţiile lui Aleksei Navalnîi referitoare la Vladimir Putin, despre care susţine că a câştigat numeroase alegeri corecte în Rusia din 2000 până în prezent şi rămâne de departe cel mai popular politician al ţării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.