Secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin, căruia aleşi democraţi îi cer de mult timp să le trimită declaraţiile de impzit ale preşedintelui Donald Trump, a anunţat marţi că această cerere este examinată şi că nu a discutat despre acest lucru cu Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Departamentul nostru juridic este pe cale să examineze cererea”, a declarat Steven Mnuchin, într-o audiere în Subcomisia Finaţelor din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Întrebat dacă nu cumva conducătorului Fiscului (IRS) american îi revine sarcina să răspundă acestei solicitări şi nu Trezoreriei, Mnuchin a răspuns că ”există o tradiţie să se delege anumite responsabilităţi, însă este responsabilitatea mea să-l supervizez pe comisarul” însărcinat cu IRS.

După ce şeful interimar de cabinet al lui Donald Trump Mick Mulvaney a declarat că locatarul Casei Albe nu le va prezenta ”vreodată” declaraţiile sale de impozit democraţilor, Steven Mnuchin a dat asigurări că nu a avut vreun contact personal cu Casa Albă în privinţa acestei probleme.

”Eu nu am vorbit cu şeful de cabinet şi nici cu preşedintele despre această decizie”, a dat el asigurări.

Steven Mnuchin a precizat că departamentul juridic al Trezorei a ”purtat totuşi o conversaţie cu avocatul Casei Albe înainte să primească cererea” aleşilor.

Această conversaţie ”era pur informativă (...) despre faptul că am citit în presă că vom primi această cerere”, a mai spus secretarul Trezoreriei, adăugând că ”nu a fost informat” despre conţinutul acestei conversaţii.

Donald Trump este primul preşedinte american după Richard Nixon care refuză să-şi divulge situaţia fiscală.

Democraţii, încurajaţi de majoritatea pe care o deţin în Camera Reprezentanţilor, au reclamat săptămâna trecută Fiscului american să le prezinte ultimele şase declaraţii de impozit ale locatarului Casei Albe.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.