Treisprezece persoane au murit, iar mai multe altele au fost rănite într-o coliziune între un vehicul înţesat de pasagerişi un TIR în sudul Californiei, a anunţat poliţia rutieră, revizuind în scădere un bilanţ anunţat anterior de către un spital, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul rutier a avut loc marţi, în apropiere de frontiera cu Mexicul, între un TIR cu două remorci şi un SUV marca Ford, modelul Expedition, care traversa un drum naţional, a anunţat într-o conferinţă de presă un reprezentant al poliţiei rutiere californiene, însărcinată cu ancheta, Omar Watson.

”În Fordul Expedition erau 25 de persoane, inclusiv şoferul. Din nefericire, 12 dintre pasageri, inclusiv şoferul au murit pe loc, iar altă persoană a murit din cauza rănilor, după de a fost transportată la spital”, a precizat poliţistul.

Potrivit site-ului Ford, modelul Expedition poate primi la bord maximum opt persoane.

O reprezentantă a unui spital de lângă El Centro a anunţat anterior că 28 de persone se aflau în SUV şi că 15 au murit.

Potrivit lui Watson, victimele decedate au vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani, iar cel puţin unul dintre pasagerii răniţi este un minor în vârstă de 16 ani.

Identitatea şoferului SUV-ului a fost confirmată, însă nu a fost dezvăluită de către salvatori, care depuneau eforturi să identifica unii pasageri, o sarcină dificilă din cauza violenţei accidentului.

VICTIME MEXICANE?

”Unii au fost aruncaţi pe şosea, pe jos şi au murit din cauza rănilor. Alţii au fost găsiţi morţi în vehicul, iar alţii au fost răniţi şi au reuşit să iasă” din SUV, a precizat Omar Watson.

Unele dintre victime ar putea proveni din Mexicul vecin, iar poliţistul a anunţat că ”cooperează cu Consulatul Mexicului pentru a stabili  cine se afla în vehicul, pentru a anunţa familiile”.

Omar Watson a precizat că accidentul, ale cărui circumstanţe rămân de elucidat, nu a avut loc în timpul vreunei urmăriri în care să fie implicate forţe de ordine.

”Nu ştim ce anume a cauzat această coliziune (...). Însă, evident, un asemenea vehicul nu este prevăzut să transporte atât de mulţi oameni”, a declarat el.

Şoferul TIR-ului, care a fost ”rănit uşor”, urmează s-i ajute pe anchetatori prin mărturia sa.

Accidentul a avut loc pe drumul naţional 115, în aporpiere de Holtville, la aproximativ 10 kilometri nord de frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Imagini de la locul coliziunii, difuzate de presa locală, surprind un TIR alb şi cele două remorci încastrat în partea din faţă într-un SUV mare de culoarea bordeaux.

Cabina camionului este aproape intactă, însă celălalt vehicul, rămas pe patru roţi, pare avariat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.