Mai multe regiuni ruse au fost ţinta unor atacuri cu dronă şi obuze ucrainene, duminică, soldate cu trei răniţi şi pagube materiale şi care au obligat un aeroport să-şi deturneze zborurile, anunţă oficiali ruşi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regiuni ruseşti acuză aproape zilnic atacuri ucrainene cu drone şi obuze vizând ţinte civile, de la începutul lui iunie, după lansarea unei contraofensive ucrainene.

”Duminică dimineaţa, forţe ucrainene au atacat cu obuze cartierul pieţei centrale la Şebekino”, acuză guvernatorul regiunii Belgorod, la frontiera cu Ucraina, Viaceslav Gladkov.

Acest atac s-a soldat cu trei răniţi, inclusiv o femeie, care fost lovită de o schijă de obuz în gât, anunţă el.

Guvernatorul regiunii Briansk, situată tot la frontiera cu Ucraina, a anunţat un atac cu obuze care a provocat pagube materiale, dar nu şi victime.

Regiunea Smolensk, situată la vest de Moscova, a anunţat că a doborât cinci drone, iar regiunea Krasnodar, situată pe coasta Mării Negre, a anunţat că a doborât o dronă.

Din cauza atacului din Krasnodar, aeroportul Soci, situat în apropiere, a fost nevoit să-şi deturneze temporar câteva zboruri către alte aerodromuri, a anunţat primarul din Soci, Aleksei Kopaigorodski.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că drona folosită în acest atac este o aeronavă de tip UAV.

Aeroportul Internaţional Soci, situat la aproximjativ 320 de kilometri de locul atacului, şi-a restricţionat temporar zborurile ca măsură de precauţie.

”Aeroportul din Soci a impus o restricţie temporară a zborurilor. Şase zboruri au fost deturnate către aerodromuri alternative”, a anunţat ntr-un comunicat aeroportul.

Restricţiile au fost ridicate la ora locală 8.20 (şi ora României), iar aeroportul a reluat atât sosirile, cât şi plecările, a anunţat primarul oraşului.

”Totul este normal la Soci. Situaţia în oraş este calmă”, a dat el asigurări.

Ucraina şi-a intensificat atacurile cu dronă în afara frontierei şi vizează infrastructuri ruseşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.