Trei persoane, inclusiv un cuplu de misionari americani, au fost ucise într-un atac al unui gang în Haiti, o ţară care rămâne devastată de violenţa unor bande înarmate în aşteptarea desfăşurării unei Forţe Internaţionale de sprijin al poliţiei haitiene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Davy, Natalie şi Jude au fost ucişi prin împuşcare” joi seara de ganguri, anunţă vineri pe Facebook organizaţia din care fac parte - Missions in Haiti, Inc.

”Suntem toţi copleşiţi de tristeţe”, anunţă ea.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Am inima spartă în mii de bucăţele (...). Cei mai mulţi dintre voi ştiu că fiica mea şi ginerele meu Davy şi Natalie Lloyd sunt misionari cu normă întreagă în Haiti. Ei au fost atacaţi de ganguri în această (joi) seara şi au fost uciţi amândoi”, anunţă tot pe facebook tatăl uneia dintre victime, Ben Baker.

Ben Baker este un ales republican în statul american Missouri.

Cea de a treia victimă a fost identificată de către mai multe publicaţii ca fiind Jude Montis, un director al organizaţiei.

Missions in Haiti a tras un semn al de alarmă într-o postare anterioară, anunţând că victimele au fost atacate de către două ganguri.

”ÎN PERICOL”

Primul gang - ”trei vehicule pline cu bărbaţi” - l-a dus pe Davy Lloyd într-o casă şi l-a ”legat fedeleş şi bătut”, după care şi-a însuşit vehicule aparţinând orgamnizaţiei şi alte bunuri, iar apoi a plecat, porivit Missions in Haiti.

Alt gang a venit după o perioadă de confuzie, tot potrivit organizaţiei, iar bărbaţi înarmaţi au tras asupra casei.

”Vieţile lor sunt în pericol. Am încercat toate contactele mele pentru a trimite o maşină blindară a poliţiei care să-i evacueze, însă nu am reuşit”, a alertat o persoană neidentificată care a scris postarea pe pagina de Facebook a Missions in Haiti.

După anunţarea morţii misionarilor, Casa Albă a îndemnat la o desfăşurare rapidă a unei Forţe Internaţionale în Haiti.

”Situaţia securităţii în Haiti nu poate aştepta”, apreciază un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) de la Casa Albă.

”Ne gândim la familiile persoanelor ucise”, a adăugat el.

ONU a denunţat faptul că aceste morţi sunt o dovadă a ”violenţei care nu ocoleşte pe nimeni în Haiti”.

Această ţară caraibiană, sufocată de violenţa gangurilor, traversează o criză gravă a securităţii, politică şi economică.

O misiune conducă de către Kenya, susţinută de ONU şi în care Statele Unite sunt implicate logistic, este aşteptată s susţină poliţia haitiană în lupta împotriva bandelor armate care terorizează populaţia şi controlkează o mare parte a capitalei Port-au-Prince.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.