Trei persoane care se aflau la bordul unui trauler turc au fost date dispărute în urma unei coliziuni, vineri, cu un petrolier care naviga sub pavilion rus pe Bosfor, la Istanbul, a anunţat Paza de Coastă turcă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coliziunea a vut loc în largul cartierului Sariyer, pe Bosfor.

Vasul de pescuit s-a scufundat în urma coliziunii, însă serviciile de salvare au putut să salveze trei dintre cele şase persoane care se aflau la bord, iar căutările continuau în vederea găsirii celorlalte trei, a precizat Paza de Coastă într-un comunicat.

Acest accident intervine în contextul în care o polemică se aflăîn toi în Turcia pe tema unui proiect al unui nou canal la Istanbul care să asigure o legătură între Marea Neagră şi Marea Mediterana, vrut de către preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, dar căruia primarul Istanbului Ekrem Imamoglu i se opune aprig.

Guvernul argumentează că acest canal ar permite dotarea Istanbulului cu un nou pol de atracţie şi ar mai elibera Bosforul, una dintre cele mai aglomerate strâmtori din lume.

Peste 41.000 de nave au străbătut strâmtoarea în 2018, potrivit autorităţilor turce, adică peste 100 pe zi.

Criticii săi denunţă un ”capriciu”, care ar îndatora şi mai mult Turcia şi şi ar fi în primul rând în beneficiul oamenilor de afaceri apropiaţi preşedintelui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.