Trei persoane au murit, între care conductorul, şi şase au fost rănite în urma accidentului de tren din nord-estul Scoţiei, potrivit unui comunicat al Poliţiei britanice de transport, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ciuda eforturilor ambulanţierilor, trei persoane au fost declarate decedate la faţa locului" între care conductorul de tren, a precizat instituţia într-un comunicat, adăugând că "şase persoane au fost transportate la spital" pentru îngrijiri. Din fericire, rănile "nu sunt considerate grave". 

"Este un incident extrem de grav", a declarat premierul scoţian Nicola Sturgeon pe Twitter. 

"Ofiţerii au fost chemaţi la faţa locului la ora 9.43 (8.43 GMT) împreună cu ambulanţieri şi pompieri", a precizat Poliţia pe Twitter. 

Ploi puternice s-au înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri în Scoţia, care au provocat inundaţii în zonă şi întârzieri în traficul pe calea ferată. "Echipele noastre au lucrat toată noaptea pentru a încerca să menţină reţeaua deschisă, în ciuda ploilor torenţiale. Mai multe itinerarii au fost perturbate", a subliniat pe Twitter Network Rail Scotland.

Deputatul Andrew Bowie care se afla în oraşul Stonehaven miercuri dimineaţă a văzut "case şi magazine afectate" de intemperii, a povestit el pe Twitter. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.