Trei persoane au murit, iar alte opt au fost rănite - inclusiv un copil în stare gravă - într-un incendiu, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Stains, în Seine-Saint-Denis, anunţă într-un comunicat prefectul acestui departament situat în nordul Parisului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a fost stins de către pompieri trimişi la faţa locului.

Un pompier a fost ”ars uşor în cursul intervenţiei”.

O anchetă în vederea stabilirii cauzelor incendiului a fost deschisă de către Parchetul din Bobigny şi a fost încredinţată serviciului Poliţiei Judiciare a departamentului.

Incendiul a izbucnit la parter, sâmbătă, la ora locală 1.53 (2.53, ora României), într-un ”imobil locuit” situat în Piaţa Colonel Fabien, la Stains.

Din cauza amplorii incendiului, ”un dispozitiv important de securitate şi de luptă împotriva incendiilor a fost desfăşurat, iar un perimetru de securitate a fost delimitat”, se arată în comunicat.

În total, ”24 de vehicule şi 88 de pompieri au fost angajaţi” în operaţuni.

Primăria Stains a dechis un ”centru de primire a celor implicaţi la Gimnaziul Anatole France”, anunţă prefectul în comunicat, care ”se gândeşte la familiile victimelor acestui incendiu”.

Mai mulţi deputaţi din Seine-Saint-Denis au reacţionat pe X după anunţarea incendiului.

Thomas Portes şi Éric Coquerel, ambii de la la France Insoumise (LFI), au anunţat că se gândesc la victime şi răniţi.

”Le acord toată susţinerea mea sinistraţilor şi municipalităţii”, scrie Éric Coquerel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.