Trei mineri au murit, iar alţi 14 au fost daţi dispăruţi, vineri, în urma unei explozii de grizu într-o mină de cărbune în estul separatist al Ucrainei, au anunţat serviciile locale de salvare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul unor operaţiuni de salvare şi deblocare a accesului, corpurile a trei mineri au fost găsite şi scoase la suprafaţă”, a anunţat ”ministerul situaţiilor de urgenţă” al ”republicii” autoproclamate de către separatişti proruşi la Lugansk (LNR).

Potrivit acestei surse, 17 angajaţi ai minei ”Sihdcarbon”, în satul Iurivka, la aproximativ 20 de kilometri sud-vest de Lugansk, se aflau în subteran la momentul incidentului, joi.

”Soarta celor 14 persoane rămâne necunoscută”, a precizat ”ministrul” local al Situaţiilor de Urgenţă Evgheni Kaţavalov, citat de agenţia separatistăde presă Lugansk Inform Center.

Potrivit primelor constatări, surparea minei a fost cauzată de o explozie de gaze, au precizat autorităţile separatiste din acest bazin al huilei.

Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă a anunţat vineri că trimite la faţa locului o echipă de salvatori, la cererea separatiştilor proruşi.

”Republica” autoproclamată de la Lugansk este unul dintre cele două teritorii din estul Ucrainei care nu se află sub controlul Kievului de la izbucnirea, în 2014, unui conflict cu suparatişti susţinuţi, acuză Kievul şi Occidentul, de Rusia. Acest război s-a soldat, în cinci ani, cu aproape 13.000 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.