Trei militari francezi din cadrul Regimentului I de Vânători de la Thierville-sur-Meuse (Meuse) au murit într-o operaţiune în Mali, după ce vehiculul la bordul căruia se aflau a atins un dispozitiv exploziv, în regiunea Hombori, a anunţat Palatul Élysée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat într-un comunicat ”emoţia puternică” după ce a aflat luni despre morţile sergentului major Tanerii Mauri, a vânătorilor clasa I Quentin Pauchet şi Dorian Issakhanian.

El ”salută cu cel mai mare respect memoria acestor militari, morţi pentru Franţa în îndeplinirea misiunii lor. El se alătură durerii familiilor militarilor, apropiaţilor şi confraţilor acestora de arme, pe care-i asigură de recunoaşterea şi solidaritatea naţiunii”, potrivit preşedinţiei.

Macron îşi exprimă ”încrederea deplină în militarii francezi desfăşuraţi în Sahel, le salută curajul şi aminteşte hotărârea Franţei de a continua lupta împotriva terorismului”.

Ministrul Armatelor Florence Parly a transmis ”sincere condoleanţe familiilor, apropiaţilor şi fraţilor de arme” şi şi-a exprimat ”tristeţea profundă” într-un comunicat de presă publicat pe Twitter.

Ea ”aduce un omagiu forţei angajamentului lor, care face onoare tenacităţii şi curajului vânătorilor Conti Cavalerie. Franţa nu-i uită niciodată pe cei care, pentru ea, pentru libertatea sa şi pentru valorile sale luptă şi se angajează până la capăt”, afirmă ministrul.

Moartea celor trei militari creşte la 47 numărul militarilor francezi ucişi în Sahel din 2013, în cadrul operaţiunilor Serval, iar apoi Barkhane.

Bilanţul este de 48 de morţi, dacă include moartea unui militar în Ciad, în 2013, în cadrul Operaţiunii Epervier.

Sergentul-major Tanerii Mauri şi vânătorii clasa 1 Quentin Pauchet şi Dorian Issakhanian, care fac parte din Regimentul I de Vânători de la Thierville-sur-Meuse (Meuse), efectuau o misiune de escortare de la Hombori la Gossi, în zona de frontieră între Niger şi Burkina Faso.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.