Trei din şase suspecţi, membri ai unei organizaţii infracţionale, acuzaţi de către Parchetul European (EPPO) de contrabandă cu ţigări, evaziune fiscală şi vamală şi corupţie în ianuarie, au încheiat înţelegeri cu justiţia croată prin care şi-au recunoscut vina şi au fost condamnaţi miercuri la pedepse cu închisoarea, în parte cu suspendarea, anunţă într-un comunicat parchetul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tribunal de la Zagreb i-a condamnat pe doi dintre inculpaţi la doi ani şi 11 luni de închisoare - dintre care un an şi cinci luni cu suspendare. Restul de un an şi şase luni de închisoare poate fi executat în cazul în care cei doi comit alte infracţiuni în următorii cinci ani.

Alt inculpat a fost condamnat la doi ani de închisoare, dintre care jumătate cu suspendare.

Cei trei condamnaţi sunt obligaţi să restituie prejudiciul cauzat bugetelor Uniunii Europene (UE) şi Croaţiei.

Înainte de condamnare, ei au plătit 150.000 de euro şi urmează să plătească restul de 3,07 milioane de euro în cinci ani.

Ceilalţi trei inculpaţi urmează să fie judecaţi, precizează Parchetul European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.