Traulerul britanic trimis în portul Le Havre de către autorităţile franceze, suspectat de faptul că a pescuit peste două tone de scoici fără licenţă de pescuit, era în continuare la chei sâmbătă, în aşteptarea plăţii unei cauţiuni în valoare de 150.000 de euro pentru a putea pleca, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nava nu va pleca atât timp cât garanţiile şi cauţiunea nu vor fi plătite”, o ”cauţiune în valoare de 150.000 de euro”, a anunţat subprefectura din Le Havre, care subliniază că dosarul se află la parchet.

Prefectura Seine-Maritime, contactată de AFP, a confirmat că nava Cornelis Gert Jan este vizată de ”o procedură judiciară care nu s-a încheiat”.

Marinari erau înconjuraţi de jurnalişti din presa britanică, sâmbătă, la bordul traulerului. Un membru al echipajulu a plecat de la bord, însoţit de către un avocat, potrvit unui forograf AFP.

Un purtător al întreprinderii MacDuff Shellfish cu sediul la Mintlaw, la nord de Aberdeen, Andrew Brown, contactat de AFP în Regatul Unit, nu a dorit să comenteze.

Traulerul scoţian a fost interceptat miercuri, în cadrul unei însăpriri a controalelor autorităţilor franceze la Canalul Mânecii, în contextul în care Franţa se află în conflict cu Regatul Unit cu privire la licenţe de pescuit post-Brexit.

Două nave britanice de pescuit au fost amendate în Golful Senei, în cursul unor controale, miercuri, de către Jandarmeria Maritimă franceză.

Suspectat de faptul că a pescuit peste două tone de scoici, fără să deţină o licenţă validă, capitanul navei Cornelis Gert Jan urmează să fie judecat în august 2022 de către tribunalul corecţional din Le Havre.

El urmează să fie judecat cu privire la ”fapte de pescuit maritim neautorizat în ape maritime sau sărate franceze cu o navă terţă faţă de Uniunea Europeană”, a anunţat vineri procurorul adjunct din le Havre, Cyrille Fournier.

El riscă o amendă în valoare de 75.000 de euro şi sancţiuni administrative, potrivit parchetului.

Proprietarul traulerului scoţian şi-a exprimat vineri speranţa ca nava sa să părăsească Le Havre sâmbătă. ”Prioritatea noastră este ca echipajul să poată pleca”, declara AFP Andrew Brown.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.