Traficul pe podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a fost suspendat miercuri, potrivit autorităţilor locale, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul local de informare pentru situaţia drumurilor a declarat într-o postare pe Telegram: "Traficul pe podul Crimeea este oprit temporar. Cei care se află pe pod şi în zona de inspecţie sunt rugaţi să rămână calmi şi să urmeze instrucţiunile ofiţerilor de securitate în domeniul transporturilor".

În acelaşi timp, o perdea de fum a apărut în zona Sevastopol, de cealaltă parte a peninsulei Crimeea. Ecranele de fum sunt adesea folosite de autorităţile ruse din Crimeea în încercarea de a întrerupe tentativele de atacuri cu drone.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Guvernatorul din Sevastopol, Mihail Razvojaev, a declarat că se folosesc "mijloace de mascare cu aerosoli" şi a încercat să liniştească populaţia că astfel de măsuri sunt sigure.

"Ca urmare a activităţii mijloacelor de apărare aeriană, conform datelor preliminare, dronele doborâte au căzut în Verhnesadovoe şi în Kacea (ambele în apropierea oraşului Sevastopol - n.r.) Nu au existat victime", a transmis guvernatorul.

Cu toate acestea, videoclipuri postate pe canale sociale neoficiale din Crimeea arată o coloană mare de fum care se ridică dintr-o zonă din apropierea Verhnesadovoe, unde se află o bază militară rusă.

Podul Kerci, care leagă Rusia continentală de peninsula Crimeea anexată ilegal, a fost vizat de mai multe ori de atacuri după ce Moscova a declanşat războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

La 12 august, oficialii ruşi au declarat că mai multe rachete au fost doborâte deasupra podului, într-un atac pe care Rusia l-a atribuit Ucrainei. La 17 iulie, Ucraina a folosit o dronă maritimă experimentală pentru a ataca podul, provocând daune pe benzile de circulaţie ale podului şi, potrivit oficialilor ruşi, ucigând doi civili.

Podul din Crimeea serveşte drept arteră vitală pentru alimentarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, permiţând oamenilor şi bunurilor să circule în teritoriile ucrainene pe care Moscova le-a ocupat în sudul şi estul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.